Kraft Öl – Londons stolthet nu i fasta sortimentet

London Pride från Fuller’s är nog för många själva arketypen för en klassisk ale. Går man in på en pub i London och bara ber om ”a pint” så är sannolikheten för att glaset ska innehålla London Pride väldigt stor! Även här handlar det om en produkt som kvalat in i ordinarie sortiment för bortåt ett år sedan men som nu genom Systembolagets nya sortimentsmodell får en plats i det fasta sortimentet från september – i det här fallet hela 80 butiker.

I samband med sortimentsskiftet kommer de att byta flaskstorlek från 50 till 33cl. Fuller’s är Londons enda kvarvarande familjebryggeri och Sverige är idag faktiskt deras näst största exportmarknad – USA är etta. Sverige torde dock leda ligan om man ser det hela ur ett per capitaperspektiv!
Passar till: Serveras lätt kyld till vällagad husmanskost, en svensk porterstek eller en brittisk Sheperd’s Pie.
1642 Fuller´s London Pride, pris 14,90:-
 
Kraft Öl – Nyheter om öl och bryggerier