Kraft Öl – Fast lansering på Systembolaget för Omnipollo Leon

Omnipollo Leon till Systembolagets fasta sortiment
Omnipollo Leon får fast lansering på Systembolaget den 2 september. Detta är för Omnipollo första gången som de får ett öl i det fasta sortimentet.

Lovorden haglar över den svenska bryggarduon Omnipollo och i våras utsågs de till Sveriges bästa bryggeri av ölrankingsidan RateBeer. De gav nyligen ut en bok om hembryggning, och nu är det alltså dags för Henok Fentie och Karl Grandin att lansera flaggskeppsölet Leon i Systembolagets fasta sortiment. Ölet är en Belgian Blond Ale som har humlats rikligt med de aromatiska humlesorterna Simcoe och Amarillo. Därefter har det fått jäsa med champagnejäst. Karaktären är fruktig och elegant, med en torr och balanserad avslutning.

Leon passar utmärkt som apéritif och sällskapsöl, men är också ett mycket lämpligt bordsöl som låter sig kombineras väl med många olika maträtter. Passande nog lanserar Omnipollo ölet i en så kallad ”sharing bottle” på 75 cl, där tanken är att man ska ställa fram en flaska på bordet och sedan dela på flera personer. Detta är något som är vanligt förekommande på kontinenten och en trend som vi väntas se mer av även i Sverige.

Då ölet lanseras som fast lansering kommer det att finnas på hyllorna på Systembolaget i minst sex månader.

Kraft Öl – Öl öl öl

1 comment for “Kraft Öl – Fast lansering på Systembolaget för Omnipollo Leon

  1. 13 september, 2013 at 23:45

    Den finns i kylen. Ska bli spännande att prova.
    Första gången jag är inne här.
    Bra blog, keep it up.

Comments are closed.