Thurne Teknik startar ölbolag mot trafficking och slaveri

Thurne Teknik startar ölbolaget NotForSaleAle AB.

Foto: Thurne Teknik

Ölet är ett resultat av ett unikt samarbete mellan teknikföretaget Thurne Teknik, Monks Café & Brewery och organisationen NotForSale som arbetar mot trafficking och slaveri runtom i världen.

Idén till ölen föddes när Thurne Tekniks VD, Ulf Stenerhag, ville kombinera praktiskt erfarenhet av företagets produkter med att aktivt jobba med en process.

- Vi brygger en öl, där vi gör en social insats och tränar oss själva i praktiskt ansvarstagande samtidigt som företaget och personalen får möjlighet att utvecklas inom både praktisk processteknik och värderingsfrågor, säger Ulf Stenerhag.

- Just nu sprider vi tanken bakom och hur vi lagt upp projektet. Vi har startat ett bolag, NotForSaleAle AB, som nyligen har producerat 10 000 flaskor. Överskottet i bolaget går oavkortat till NotForSale organisationen, avslutar Ulf Stenerhag.

Släpptes i majNotForSaleAle första öl började säljas i slutet av maj.

- Ölet har skapat stort intresse och serverades bland annat på Slottet vid ett seminarium i värdebaserat ledarskap. Nästa tillfälle där vi bjuder på NotForSaleAle är under Almedalsveckan på TEDx, berättar en entusiastisk Ulf Stenerhag.

 
Kraft Öl – Ölnyheter