Kraft Öl – 1000, 1001 och Näcken lanseras på Systembolaget

1000, 1001 och Näcken lanseras på Systembolaget

Systembolaget lanserar den 1 februari en mängd bra och goda öl. Tre av dessa är 1000 och 1001 från Nøgne Ø, samt Näcken som är ett spännande samarbete mellan Omnipollo, Siren Craft Brew och Rick Gordon Lindqvist.

1000 & 1001
Nøgne Ø firar sin bryggningsomgång 1000 med ölen 1000 och 1001. De är båda bryggda med kryddor som är inspirerade av tusen och en natt, och liknar därför varandra smakmässigt trots en tydlig färgskillnad. Ölen kommer att säljas tillsammans och varje flaska innehåller 25 centiliter.

1000 är den ljusare varianten. Den har en lätt grumlig orange färg och en arom full av kryddor. Mest dominant är ingefäran och koriandern, men där finns också toner av en härlig maltig sötma samt jäst. Även i smaken spelar ingefäran och de många kryddorna en stor roll. 1000 bjuder på en maltig karamellsötma, vilken tillsammans med kryddorna gör att detta öl blir väldigt intressant. Speciellt med sin fylliga kropp och lätta kolsyra. 1000 har en alkoholhalt på 10,00%.

1001 är mörkare färgmässigt och har en, om än nästan omärkbart, högre alkoholhalt på 10.01%. Även i denna brygd känner man aromen av de kryddor som finns i föregående, men här hittar man också en hygglig mängd rostad malt med kaffe- och kakaotoner. De rostade tonerna dominerar, men där finns också inslag av ingefära och salmiak. Precis som 1000 har detta öl en karamellsötma som passar utmärkt till alla dess kryddor. Kroppen är lika fyllig och lätt kolsyrad som brygden tidigare.

Näcken är ett resultat av Omnipollos hembryggartävling som avgjordes i augusti 2013. Ölet är en utveckling av det recept som vinnaren av hembryggartävlingen, Rick Gordon Lindqvist hade skapat.
Näcken som är ett sammarbete mellan Omnipollo, Siren Craft Brew och Rick Gordon Lindqvist är en Hopfenweisse bryggd på Siren Craft Brew i England. Denna brygd innehåller en stor mängd humle (Amarillo, Citra och Simcoe), vilket gör att den blir otroligt friskt och läskande. Balansen mellan den tyska veteöljästen och humlesorterna bidrar dessutom till en perfekt balanserad öl med en torr avslutning. Ölet bjuder i övrigt på en smak av tydlig beska, samt inslag av grapefrukt, kryddor och ljust bröd. Näcken kommer att säljas på 33 centiliter-flaska.

Kraft Öl – Nyheter om öl och bryggerier