Chimay Vintage 2006 – exklusiv lansering av lagrad trappistöl

undefined

Trappistbryggeriet Chimays klassiska öl Chimay Blå lanseras nu i en exklusiv vintageversion som lagrats i hela åtta år. Ölet som redan från början har en kraftfull och komplex smak har tack vare lagringen utvecklats ytterligare. Resultatet är en fyllig och smakrik öl med mäktig rondör och finess. 5184 flaskor lanseras i Systembolagets tillfälliga sortiment den 19 september.

Traditionen med trappistöl går ända tillbaka till S:t Benedict på 500-talet, som påbjöd att munkarna skulle arbeta för att försörja sig själva och hjälpa andra. Nu som då är öltillverkningen noga övervakad av munkarna och dagliga provningar genomförs för att behålla den höga kvaliteten. Den strikta övervakningen är ett av kraven för att få kalla sin öl trappistöl, ett annat är att klostret ska vara självförsörjande. Överskottet från Chimays försäljning går till klostrets arbete med att hjälpa behövande och utsatta.

Artikelnummer: 11713 Pris: 59,90 kr Alkoholhalt: 9 % Volym: 330 ml

Svenska Ölbladet – Ölnyheter