Mjödhamnen gör Höst-Mjöd med Marianne Wallberg

Höst att glädjas åt…

 

Produktsviten De fyra årstiderna som inleddes med Sommar, en roséblend framtagen i samarbete med Carl Jan Granqvist, följs nu upp av Höst, en torr mjödblend baserad på fem svenska bärmjöd. För urvalet står Marianne Wallberg, grundare och arrangör av Stockholm Beer & Whisky Festival och en framstående ambassadör för svensk dryckeskultur och gastronomi.

”Marianne har hjälpt oss sammanfatta hösten när honung från Sörmlands slätter och Bergslagens skogar tillåts samspela med norrländska blåbär, svarta vinbär och fläderbär. Det är vår mest lyckade blend hittills och en dryck som verkligen passar jakt-, svamp- och skördesäsongens läckerheter” säger bryggmästare Johan Pihl, Mjödhamnen

Vilda blåbär dominerar grunden i denna sträva, djupt röda mjödblend som för tankarna till ett kraftigt men väl avrundat rött vin. Blåbär, honung och fläderbär blandas i en mjuk, återhållsam nyans ur vilken syran från svarta vinbär framträder med lite attityd.

Höst lanseras officiellt i samband med Stockholm Beer & Whiskey Festival och kan avsmakas under festivalhelgerna 25-27 september och 2-4 oktober. Den säljs på Systembolaget i halvflaska 375 ml till priset 119 kronor. Nytt för i år är även valet av högkvalitativ kork istället för den traditionella glaskorken.

Mjödhamnen AB tillverkar och marknadsför Svenskt Mjöd. Med basen i Hällefors utanför Grythyttan besöker man landets biodlare med sitt mobila bryggeri. Svenskt Mjöd är ett stycke extraherad svensk natur på flaska. Idag finns ett 30-tal produkter i Systembolagets beställningssortiment.

Svenska Ölbladet