Baronen tog storslam vid Stockholm Beer and Whisky Festival!

skärgårdsbryggeriet

Hantverksbryggeriet har återigen visat att man gör öl av högsta kvalitet. Bryggeriet har kammat hem utmärkelser under Stockholm Beer & Whisky Festival, som är en av världens största festivaler i sitt slag. Baronen årgång 2013 belönades med guldmedalj i den mest åtråvärda klassen “Festivalens Bästa öl oavsett kategori”. Över 4000 olika öl fanns representerade på festivalen.

Dessutom belönades Baronen 2013 med guld och Baronen 2012 med silvermedalj i sin klass Speciell Ale i Brittisk stil på flaska. Ölen bedömdes genom blindprovning av en erfaren domarpanel.

Baronen är en så kallad Barley Wine som är ett väldigt smakrikt öl med ingredienser som honung och torkad frukt. Hantverksbryggeriet gör den som ett årgångsöl som bryggs traditionsenligt dagen före nyårsafton varje år, och som sedan lanseras först efter minst ett halvårs lagring. De senaste årens recept har finslipats av bryggarna Lars Stjernestam, Anders Isberg och Raimo Gester. Ölet passar utmärkt att lagras mörkt och kallt på flaska och smaken förbättras för varje år som går.

Svenska Ölbladet / Kraft Öl – Ölnyheter