Mathias Dahlgren lanserar ny julöl

3 november lanseras han sitt bidrag till julfirandet, Mathias Dahlgren Winter DIPA. Det är en Double India Pale Ale med hög beska och friska citrustoner. 

Jessica Heidrich och kocken och krögaren Mathias Dahlgren har sedan 3 år tillbaka skapat en serie av öl till svenska måltidshögtider. Inför årets julfirande kommer Mathias Dahlgren Winter DIPA som är en pigg och modern uppföljare till fjolårets klassiska julporter.

- Mathias Dahlgren Winter DIPA är en fyllig och smakrik öl med en fräsch ton av citrus och grapefrukt. Efter tidigare säsongsöl av olika typer var vi sugna på att skapa en modern och smakrik Double India Pale Ale till julbordet, säger Mathias Dahlgren.

Årets julöl har hämtat inspiration och smak från tre kontinenter. Från Europa kommer malten genom pilsnermalt och ljus karamellmalt. Humlen är amerikansk Citra och Cascade samt australiensisk Galaxy.

Om Mathias Dahlgren:
Mathias Dahlgren är en av Sveriges främsta kockar och den enda svenska kock som till dags datum har vunnit guld i Bocuse d’Or. Idag driver han Matbaren, Matsalen och Matbordet under sitt eget namn i Grand Hôtel i Stockholm. Restaurangerna har mottagit ett flertal internationella utmärkelser och Matbaren och Matsalen har en respektive två stjärnor i ansedda Guide Michelin. Matbordet utnämndes nyligen till en av de 14 mest exklusiva måltidsupplevelserna i världen av The Telegraph. Mathias Dahlgren driver även nyöppnade rågbrödsbageriet Green Rabbit på Tegnérgatan i Stockholm.