Nytt lokalt bryggbolag i Landskrona

Ölen lanseras i begränsad upplaga söndagen den 14/12 på Borstahudagen Jul, på Erikstorps Kungsgård. Men gäster som har bokat julbord innan dess har möjlighet att ta del av en smygpremiär genom ett speciellt dryckespaket.

– Vi är stolta att kunna presentera två goda nyheter på öl-himlen, med en stark anknytning till vårt vackra Landskrona, säger Daniel Nyman, VD på 1413 Bryggkultur AB.

Bryggarna Daniel Nyman och Johan Laurin har likt många den senaste tiden bryggt hemma och därifrån haft en önskan om att ta nästa steg. Tillsammans startade de företaget och begav sig till ett litet gårdsbryggeri för att realisera sina idéer genom fantombryggning. Detta är ett vanligt begrepp inom bryggerivärlden. Man tar tillfälligt över utrustningen hos ett annat bryggeri och gör verklighet av sina egenkomponerade recept.

– Det är ett riktigt hantverk som vi erbjuder och vi har lagt både hjärta och själ i det här projektet. Det innebär också att vi brygger i mindre satser och dessutom så varken filtrerar eller pastöriserar vi ölen för att behålla alla smaker, säger Daniel.

– Landskrona är en framtidsstad med stor potential. Att förhoppningsvis kunna bidra till en del av den utvecklingen gör oss väldigt stolta, fortsätter Johan.

1413 Bryggkultur AB är startat av två familjer i Landskrona. Företaget har för avsikt att fortsätta utveckla öl inspirerat av Landskrona och ser fram emot att kunna leverera öl som gör staden stolt. Erikstorps Kungsgård är först ut, men 1413 räknar med att man tidigt nästa år kommer ha sina öl tillgängliga på fler utvalda restauranger och pubar i närområdet.

undefined