Uppsala Beer & Whisky Festival

Premiär för Uppsala Beer & Whisky Festival

Nu presenteras Uppsala Beer & Whisky Festival för första gången, som går av stapeln 27-28 februari i Fyrishovs Multihallar. Uppsala har en stark pub- och dryckeskultur, inte minst genom studentnationerna, och målet är att skapa en trivsam helg och en spännande dryckesupplevelse.

Festivalen arrangeras av Uppsala Beer & Whisky Festival, som ägs av eventbolaget Brink & Berger och ägarna bakom gastro-puben Churchill Arms.

– Vi har haft den här idén länge och har sneglat på andra städer som har liknande arrangemang. Vi tycker oss se ett fördjupat intresse för just öl och whisky i stan och tycker att Uppsala förtjänar en stor festival på temat. Förhoppningsvis är detta någonting som vi kan bygga upp och att det här kan bli någonting återkommande, säger Fredrik Annell-Berger, som är en av arrangörerna.

Ali Haddadi från Churchill Arms har ett brinnande intresse för öl och whisky, som han hoppas kunna få dela med sig utav och sprida genom festivalen.

– Vi vill få fler att bli intresserade av öl och whisky och att fler ska bli medvetna om vad de dricker. Genom att samla de främsta och mest spännande leverantörerna och producenterna tror och hoppas vi att detta blir en helg att minnas för alla öl- och whiskyentusiaster i Uppsala med omnejd, säger Ali Haddadi.

Ett 20-tal utställare är redan klara för festivalen och fler är på väg in. Huvudpartner för festivalen är Åbro och exempel på andra utställare är Belgoklubben och lokala bryggerier som Jack Daw och Tempel Brygghus.

Hjärtligt välkomna!

aUPPSAL skärgårdsbryggeriet

/ Uppsala Beer & Whisky Festival-crew

Uppsala Beer & Whisky Festival
27-28 februari 2014
Fyrishov, Multihallarna